Villányi Cabernet Franc Rosé 2008

PET_0830kicsiaSzüretelve: 2008 .. ..
Az alapanyagaként felhasznált cabernet franc termés igen későn került leszüretelésre. A feldolgozás után a must spontán-, hordóban lett kierjesztve, majd sok-sok (le sem írom, hogy mennyi, mert az már tényleg egy kész “sokk” 😉 hónapos érlelés következett. A bor szűrés nélkül került palackba. Színe közepes intenzitású narancs. Illata diszkrét, természetes és tiszta, magát a szőlőt idézi. Kóstolva száraz, hihetetlenül telt, nyugodtan mondhatjuk, hogy vastag anyag. Alkoholérzete határozott, melegséget árasztó komponensként kíséri végig a bort. Szaftos gyümölcsök jelennek meg ízében, teszik mindezt diszkréten, elegánsan,akárcsak az illatnál. Különleges boregyéniség, amit még csak véletlenül sem szabad lehűtve –mármint hidegen- fogyasztani! Magas alkoholja a szokásosnál jóval magasabb fogyasztási hőmérsékletet irányoz elő: 14-15°C-on fogyasztva hozza legszebb, legélvezetesebb formáját.
Tartalmasabb hal- és szárnyas ételek mellé, illetve főtt/párolt barna-húsokhoz (akár vad) ajánlom kísérőként.

http://www.pincearon.hu/webaruhaz/ivanyi-zsofi-villanyi-cabernet-franc-rose-2008

A gyümölcsös aromák magas érettségi fokon és intenzíven jelennek meg a bor illatában. A piros bogyós gyümölcsök itt már lekvár- és bonbonállapotba kerülnek. Átható, érett, koncentrált ez a gyümölcsösség, olyan, amilyet nem várnánk egy rozétól. Épp ezért rögtön a kóstolás elejétől megosztó a bor, hiszen nem igazán felel meg a műfaj sablonelemeinek. Tény viszont, hogy az ízben is visszatérő gazdag aromatika egy telt testre, jelentős alkohol- és savtartalomra épül. Rozéhőmérsékletre hűteni nem érdemes!

http://www.vinoport.hu/?app=wines&sublayout=show&id=1062

A gyümölcsös aromák magas érettségi fokon és intenzíven jelennek meg a bor illatában. A piros bogyós gyümölcsök itt már lekvár- és bonbonállapotba kerülnek. Átható, érett, koncentrált ez a gyümölcsösség, olyan, amilyet nem várnánk egy rozétól. Épp ezért rögtön a kóstolás elejétől megosztó a bor, hiszen nem igazán felel meg a műfaj sablonelemeinek. Tény viszont, hogy az ízben is visszatérő gazdag aromatika egy telt testre, jelentős alkohol- és savtartalomra épül. Rozéhőmérsékletre hűteni nem érdemes!

http://vinoport.hu/borbar/villanyi-cabernet-franc-rose-2008/1046

 

A termék ára: 2 000 Ft/palack

(Az ár az esetleges akciók és kedvezmények függvényében változhat!)

palack   

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.